slider

Nieuws

Dinsdag 29 maart

Inzetten van vrijwilligers is niet vrijblijvend

Inzetten van vrijwilligers is niet vrijblijvend.

In onze samenleving werken veel mensen als vrijwilliger. Voor verenigingen en stichtingen ze zijn onmisbaar en niet meer weg te denken. Wanneer ze een vergoeding krijgen moeten er belastingregels in acht worden genomen.

Om een vergoeding onder de vrijwilligersregeling te laten vallen, mag een vrijwilliger (ouder dan 23 jaar) een onbelaste vergoeding krijgen van maximaal 1500 euro per jaar, mits er per maand niet meer dan 150 euro of per uur niet meer dan 4,50 euro wordt vergoed. Organisaties voor wie de vrijwilligersregeling geldt vallen niet onder de vennootschapsbelasting of zijn een sportorganisatie.

Ontvangt de vrijwilliger naast de vrijwilligersvergoeding ook nog een vergoeding voor de door hem gemaakte kosten (kilometervergoeding, lunchkosten, kantoorkosten) dan dienen de totale kosten door de vrijwilliger te worden opgenomen op zijn/ haar belastingaangifte. 

De organisaties doen er goed aan indien bovenstaande situatie zich voordoet een IB47 formulier aan de belastingdienst te sturen. Voor enkel een vergoeding bij de hiervoor genoemde vrijwilligersregeling is een IB47 formulier niet nodig. Een IB47 is te downloaden op de website van de belastingdienst en dient jaarlijks voor 1 februari te worden opgestuurd.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Maandag 25 februari Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2018

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2018 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. 

Lees meer »
Maandag 23 januari Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2016

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2016 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. 

Lees meer »
Maandag 11 april Aangifte Inkomstenbelasting 2015 en aandachtspunten

Voor de jaarlijkse aangifte van de Inkomstenbelasting richt de belastingdienst zich ook jaarlijks op een aantal onderwerpen. Aan deze onderwerpen wordt door de belastingdienst extra aandacht besteed en extra gecontroleerd.

Lees meer »