slider

Nieuws

Tuesday 10 January

Zelfstandigenaftrek

Zelfstandigenaftrek zonder uren criterium

Als u voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking wilt komen hoeft u straks als ondernemer niet meer te voldoen aan het uren criterium. Het uren criterium dat van belang is voor toepassing van de zelfstandigenaftrek gaat namelijk verdwijnen en plaatsmaken voor een omzet criterium. De Tweede Kamer heeft hiervoor een motie aangenomen. Begin 2012 zal de staatssecretaris van Financiën met een voorstel komen dat dit moet gaan regelen.

Voor de zelfstandigenaftrek was er al een wijziging opgenomen in het Belastingplan 2012. Op dit moment is de hoogte van de zelfstandigenaftrek namelijk afhankelijk van de hoogte van uw winst. Het systeem van deze schijven in de zelfstandigenaftrek verdwijnt in 2012 en gaat plaatsmaken voor een vaste basisaftrek van € 7.280.

Om nu voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen, moet u minimaal 1.225 uren aan uw onderneming besteden. Het uren criterium zorgt altijd voor veel administratieve rompslomp en ook voor veel discussie met de Belastingdienst. Het is de bedoeling om het uren criterium af te schaffen en te vervangen door een omzet criterium. Dit betekent dat ondernemers met een omzet van € 10.000 of meer een volledige zelfstandigenaftrek ontvangen en ondernemers met een omzet van € 5.000 slechts de helft van de zelfstandigenaftrek. Dit omzet criterium moet de overbodige fiscale regelgeving verminderen. Het kabinet komt begin volgend jaar met een voorstel.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »