slider

Nieuws

Wednesday 8 February

Bezwaar tegen BTW correctie eenvoudiger

Als gevolg van een rechtelijke uitspraak zijn per 1 juli 2011 de regels voor het bepalen van de BTW-correctie behoorlijk op de schop gegaan. De BTW over het privégebruik van de auto van de zaak moet u koppelen aan de bijtelling in de loon- en inkomstenbelasting over de eerste helft van 2011. Voor de tweede helft van 2011 moet u uitgaan van een BTW-forfait van 2,7%. Via uw belastingadviseur kunt u nu op eenvoudige wijze bezwaar aantekenen tegen de BTW-correctie over de eerste helft van 2011.

In uw aangifte over 2011 moet u gebruik maken van twee systemen voor het berekenen van de BTW-correctie. Over de eerste helft van 2011 moet u de BTW-correctie baseren op het werkelijk gebruik of 12% van de bijtelling in de loon- en inkomstenbelasting. De rechter vond deze regeling echter in strijd met het gelijkheidsbeginsel. De wet is op dit punt gewijzigd en voor de tweede helft van 2011 moet u de correctie bepalen op basis van het werkelijke gebruik of een vast forfait van 2,7% van de catalogusprijs. U kunt echter nog wel bezwaar maken tegen de BTW-correctie over het eerste helft van 2011.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »