slider

Nieuws

Wednesday 12 October

Belastingdienst verrekent-voorlopige teruggaaf met schulden

Belastingdienst verrekent voorlopige teruggaaf met schulden

In de maand oktober is de belastingdienst begonnen met het verrekenen van schulden met de maandelijkse voorlopige teruggaaf.

Indien u dus nog belasting moet betalen of toeslag terugbetalen en u krijgt een voorlopige teruggaaf, dan kan het zijn dat uw voorlopige teruggaaf deze maand lager is. Het ingehouden bedrag wordt door de belastingdienst verrekend met het bedrag dat u nog moet betalen.

Inkomensgrens van belastingvrije voet

De belastingdienst wilt niet niet dat mensen door deze verrekening zo weinig geld overhouden dat zij redelijkerwijs niet meer rond kunnen komen. Als inkomensgrens hanteerd de belastingdienst hiervoor de 'beslagvrije voet'. Deze is per maand ongeveer € 830 voor alleenstaanden en € 1190 voor samenwonenden.

Houdt u door de verrekening met uw voorlopige teruggaaf minder over dan dit bedrag? Dan kunt u ons vragen de verrekening aan te passen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »