slider

Nieuws

Monday 22 February

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April

Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »
Monday 25 February

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2018

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2018 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. 

Lees meer »
Monday 23 January

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2016

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2016 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. 

Lees meer »
Monday 11 April

Aangifte Inkomstenbelasting 2015 en aandachtspunten

Voor de jaarlijkse aangifte van de Inkomstenbelasting richt de belastingdienst zich ook jaarlijks op een aantal onderwerpen. Aan deze onderwerpen wordt door de belastingdienst extra aandacht besteed en extra gecontroleerd.

Lees meer »
Tuesday 29 March

Inzetten van vrijwilligers is niet vrijblijvend

In onze samenleving werken veel mensen als vrijwilliger. Voor verenigingen en stichtingen ze zijn onmisbaar en niet meer weg te denken. Wanneer ze een vergoeding krijgen moeten er belastingregels in acht worden genomen.

Lees meer »
Monday 14 March

De zelfstandigenaftrek niet volledig benut?

Besteedt u als ondernemer meer dan 1225 uren per jaar aan uw onderneming, dan komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Dit levert een aftrekpost van 7280 euro op. Maar uw fiscale winst is lager! Wat nu?

Lees meer »
Monday 29 February

VAR-dossier: Is een overeenkomst beslist nodig?

Er is nu duidelijkheid. De VAR verdwijnt per 1`mei 2016. Als u dat wilt kunt u vanaf die datum gebruik maken van overeenkomsten.

Lees meer »
Monday 15 February

Over de belastingaangifte 2015

Moet ik aangifte doen over 2015? Kan ik uitstel krijgen? Wat te doen als je geen aangiftebrief hebt gehad? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de belastingaangifte.

Lees meer »
Monday 1 February

Omzetbelasting, kleine ondernemersregeling en verlegging

Voor de omzetbelasting komt u in aanmerking voor de regeling kleine ondernemers. Maar u heeft ook te maken met verlegging van de omzetbelasting. Hoe verhouden deze twee zich met elkaar?

Lees meer »
Monday 18 January

kinderalimentatie wel of niet aftrekbaar?

Met ingang van 2015 is de kinderalimentatie niet meer aftrekbaar. Wel is het mogelijk de alimentatieverplichting op te nemen in box 3.

Hoe werkt dat dan?

Lees meer »
Monday 28 December

Bijtelling auto 2016

Bijtelling privégebruik auto in 2016 en de jaren daarna.

Lees meer »
Monday 21 December

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2016

Wil je weten hoe hoog het minimumloon is per uur? Dit hangt af van je leeftijd. Vanaf 15 jaar geldt er een wettelijk minimumloon. Voor werknemers jonger dan 15 jaar geldt het minimumjeugdloon.

Lees meer »
Tuesday 15 December

Het vizier op het minimumloon

Vanaf 2016 zijn er nieuwe regels voor het minimumloon. Deze regels moeten er voor zorgen dat het minimumloon ook echt wordt uitbetaald.

Lees meer »
Monday 7 December

Lage bijtelling voor gebruikte auto

Per 2016 gaat de bijtelling voor de auto van de zaak flink omhoog. Alleen voor de elektrische auto blijft de bijtelling ( 4% ) hetzelfde.

Lees meer »
Monday 30 November

Fout herstellen in aangifte Inkomstenbelasting kan

Hebt u een aftrekpost vergeten in uw aangifte Inkomstenbelasting en daardoor een foute aangifte ingediend? En nu is de definitieve aanslag al opgelegd en de daarvoor geldende bezwaartermijn is verlopen.

Lees meer »
Monday 23 November

Voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2016 aanvragen

Vanaf begin november 2015 kunt u digitaal een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting over 2016 aanvragen. Dit geldt enkel wanneer u nog niet “in de molen” van de fiscus zit.

Lees meer »
Monday 16 November

Geen aftrek hypotheekkosten bij afwijzing hypotheek

U heeft kosten gemaakt voor het aanvragen van een hypotheek ( bemiddeling of taxatie ) en de hypotheek aanvraag wordt uiteindelijk door de bank afgewezen. Wat kan ik met deze kosten in mijn belastingaangifte?

Lees meer »
Monday 9 November

VAR blijft langer geldig

De wetgeving over de VAR ( Verklaring Arbeid Relatie ) zou per 1 januari 2016 veranderen. Deze datum blijkt niet haalbaar en wordt daarom verschoven naar 1 april 2016.

Lees meer »
Monday 2 November

Heeft u een AOW’er in loondienst?

Per 1 januari 2016 wordt een nieuwe wet van kracht, hierbij wordt het voor ondernemers gemakkelijker om iemand in dienst te nemen die de AOW leeftijd heeft.

Lees meer »
Monday 26 October

Ondernemer en recht op huurtoeslag

U bent ondernemer en u heeft geen hoog inkomen, dan kunt u recht op huurtoeslag hebben. U kunt zelf beïnvloeden om aanspraak te maken op deze toeslag.

Lees meer »
Monday 19 October

Vaarwel blauwe envelop

Deze maand is de belastingdienst met de campagne “Vaarwel blauwe envelop” gestart. Omdat de belastingdienst steeds meer post digitaal verstuurd, verdwijnt de blauwe envelop stap voor stap.

Lees meer »
Monday 19 October

De VAR gaat per 2016 verdwijnen

Per 2016 gaat de VAR ( Verklaring Arbeid Relatie ) verdwijnen. Een nieuwe VAR kan voor 2016 ook niet meer worden aangevraagd.

Lees meer »
Monday 18 August

Kennismaking korting op de thuisadministratie

Onze nieuwe bedrijfsactiviteit: is de thuisadministratie. ( zie elders in de rubriek “nieuws” ) Om u kennis te laten maken met deze dienstverlening geven wij een kennismaking korting van 15%..

Lees meer »
Monday 4 August

Startende ondernemer en zijn aanloopkosten

Wanneer u een bedrijf bent gestart, dan is het verstandig nog eens naar uw aanloopkosten te kijken. Aanloopkosten zijn kosten die zijn gemaakt om uw bedrijf te starten, bijvoorbeeld kosten voor marktonderzoek, adviezen, vakliteratuur, opleidingen en inrichting van pand of kantoor

Lees meer »
Monday 7 July

De relatie met uw boekhouder

Uw boekhouder, belastingadviseur of accountant is uw vertrouwenspersson. met hem of haar bespreekt u niet alleen de jaarcijfers, maar ook zaken van persoonlijke aard die van invloed kunnen zijn op uw bedrijfsvoering.

Lees meer »
Monday 30 June

Voor een startende onderneming zijn de aanloopkosten ook aftrekbaar

Wanneer u de afgelopen jaren gestart bent met uw bedrijf, is het goed om nog eens te beoordelen of u in de jaren, voordat u zich in ging schrijven bij de Kamer van Koophandel, aanloopkosten heeft gehad.

Lees meer »
Monday 23 June

Ondernemer en btw aangifte bij zonnepanelen

Als u in het bezit bent van zonnepanelen en u levert de opgewekte energie tegen een vergoeding aan uw energieleverancier dan bent u waarschijnlijk ondernemer voor de BTW.

Lees meer »
Monday 16 June

Vakantiewerk

Ga je naar school en doe je deze zomer vakantiewerk? Vraag dan aan je werkgever om de studenten-en scholierenregeling toe te passen

Lees meer »
Monday 26 May

Minder belasting betalen door middeling

Heeft u sterk wisselende inkomens? Dan bestaat de kans dat u meer belasting betaalt dan wanneer u het inkomen gelijkmatig verdeelt over de jaren. Is dit bij u het geval? Misschien kunt u profiteren van de middelingsregeling en krijgt u geld terug van de Belastingdienst.

Lees meer »
Monday 7 April

Kindregelingen per 2015

Ons belastingstelsel kent op dit moment elf verschillende kindregelingen. Kortgeleden is de Tweede kamer akkoord gegaan met een wetsvoorstel om dit aantal terug te brengen naar vier. Wanneer ook de Eerste Kamer hiermee akkoord gaat, dan gaat hiervoor een wetswijziging plaatsvinden per 1 januari 2015.

Lees meer »
Monday 10 March

Bedrijfs geld naar prive overboeken

Het komt gelukkig ook voor: bedrijven die veel liquide middelen bij de bank hebben staan. Zoveel liquide middelen dat het duidelijk is dat die niet meer nodig zijn voor de bedrijfsvoering.

Lees meer »
Friday 7 March

Meer gegevens in vooraf ingevulde aangifte

De Belastingdienst probeert het u gemakkelijker te maken door de aangifte inkomstenbelasting steeds meer vooraf in te vullen. In de aangifte inkomstenbelasting 2013 heeft de fiscus weer meer gegevens ingevuld. U vindt nu ook de aftrekbare premies arbeidsongeschiktheidsverzekeringen terug op de vooraf ingevulde aangifte.

Lees meer »
Sunday 2 March

Hollen met de belastingdienst

Laat u uw aangifte door een fiscaal dienstverlener doen, dan kan deze te maken krijgen met het nieuwe heffen op locatie wat ook wel ‘hollen’ wordt genoemd. De Belastingdienst hanteert sinds kort namelijk deze nieuwe werkwijze om aangiftes af te handelen

Lees meer »
Sunday 2 March

De belastingdienst biedt u betalingskorting

Binnenkort ontvangt u uw ‘Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014’. U mag die in maandelijkse termijnen betalen of ineens. Wat is de beste keuze?

Lees meer »
Sunday 9 February

Zakelijke aankopen op marktplaats

Wanneer er zakelijk aankopen worden gedaan op marktplaats of op vergelijkbare sites, wordt daar veelal geen factuur voor uitgereikt. De aankopen worden in de meeste gevallen van particulieren gedaan

Lees meer »
Sunday 9 February

Kinderopvang-toeslag-2014

Vanaf 2014 en volgende jaren moet de kinderopvang toeslag binnen 3 maanden worden aangevraagd na de maand waarin het kind voor het eerste naar de opvang gaat.

Lees meer »
Monday 3 February

Onze-nieuwe-bedrijfsactiviteit-is-de-thuisadministratie

Door een veelvoud van verschillende oorzaken raken mensen soms het overzicht op hun financiën kwijt. Door ouderdom, door ziekte, door het verlies van een partner of door het verlies van een baan kunnen mensen moeite krijgen om hun financiën op orde te houden. Een helpende hand is voor deze mensen een grote steun in de rug.

Lees meer »
Sunday 2 February

Opschorten-van-de-eis-voor-een-bankrekening

Voor de uitbetaling van de toeslagen mag u nog maar één rekeningnummer doorgeven. De rekening moet daarbij op naam staan van degene die recht heeft op die toeslag. Klopt dit niet, dan zet de Belastingdienst de uitbetaling van uw toeslag stop. De ombudsman heeft echter veel klachten hierover gekregen en daarom vraagt hij de staatssecretaris van Financiën de maatregel op te schorten.

Lees meer »
Sunday 2 February

Heeft u ook voordeel bij inkomen middeling

De hoogte van uw inkomen kan jaarlijks behoorlijk schommelen. Bijvoorbeeld omdat de winst uit uw onderneming fors stijgt of daalt of als u een bijzonder hoge aftrekpost heeft. U kunt dan met middeling belasting terugkrijgen. Hoe zit dat?

Lees meer »
Sunday 2 February

Niet voldoen aan urencriterium-en-toch-aanspraak-maken-op-14-procent mkb winstvrijstelling

Om als ondernemer voor de inkomstenbelasting te worden beschouwd, dient u te voldoen aan het urencriterium. Dit criterium zegt: dat u minimaal 1225 uren per jaar aan uw onderneming moet besteden. dat deze 1225 uren meer moeten zijn dan 50% van het totaal aantal uren dat u werkt. ( in combinatie met loondienst )

Lees meer »
Monday 27 January

Verlenging van laag btw tarief voor herstel en renovatie woningen

De van oorsprong tijdelijke, 1 maart 2013 tot 1 maart 2014, maatregel voor een laag btw tarief ( 6% ) voor renovatie en herstel van woningen is verlengd tot eind 2014.

Lees meer »
Monday 27 January

Een meewerkende partner

De meewerkaftrek is speciaal voor ondernemers bedoeld van wie de partner een vergoeding tot maximaal 5000 euro ontvangt voor het meewerken in het bedrijf van deze ondernemer.

Lees meer »
Sunday 19 January

BTW aangifte 2014 eenmaal per jaar

Wanneer u minder dan 1883 euro per jaar op uw btw aangifte moet betalen, dan mag u eenmaal per jaar een btw aangifte indienen over het volledige jaar 2014. Er gelden per 2014 nieuwe voorwaarden om met een jaaraangifte te mogen volstaan

Lees meer »
Saturday 18 January

Extra korting voor alleenstaande ouders

Bent u een alleenstaande ouder die voor één of meer kinderen zorgt, dan heeft u onder voorwaarden recht op de alleenstaande-ouder korting. Ook kunt u nog een aanvullende korting krijgen.

Lees meer »
Monday 13 January

Zaken doen als zzp er en zaken doen met zzp ers

Het aantal zzp'ers blijft stijgen. Wanneer u tot één van hen behoort of u doet regelmatig zaken met een zzp'er, dan moet u o.a. zorgen voor een veilige VAR ( Verklaring Arbeid Relatie )

Lees meer »
Sunday 12 January

Zelfstandigenaftrek voor de inkomstebelasting

Wanneer u, als ondernemer, aan het urencriterium ( meer dan 1225 uur per jaar werken in uw onderneming ) voldoet en u bent aan het begin van het kalenderjaar nog geen 65 jaar dan komt u in aanmerking voor zelfstandigenaftrek.

Lees meer »
Sunday 12 January

Startersaftrek voor de inkomstenbelasting

Onder voorwaarden mogen startende ondernemers de zelfstandigen aftrek verhogen met een bedrag van 2123 euro.

Lees meer »
Monday 6 January

Wijzigingen zorgverzekering en zorgtoeslag 2014

Voor dit jaar zijn weer een aantal wijzigingen in de zorgverzekering en in de zorgtoeslag regelingen doorgevoerd.

Lees meer »
Tuesday 28 February

Pijn in rug nek en schouders

Werknemers die veel stilzitten voor hun werk, lopen sneller kans op lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de armen, schouders, rug, nek en polsen. Deze zogenoemde RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) zijn een bekend fenomeen en komt onder andere door een verkeerde zithouding, te weinig beweging en stress.

Lees meer »
Sunday 26 February

BTW suppletieformulier

Wanneer u over een bepaald tijdvak te veel of te weinig heeft BTW betaald, dan kunt u dit corrigeren door middel van een BTW-suppletie. Vanaf 1 januari 2012 is het verplicht om suppletieaangifte te doen als u over de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW heeft aangegeven.

Lees meer »
Sunday 19 February

WKR forfait

Op 1 januari 2014 moet u zijn overgestapt op de werkkostenregeling (WKR). Deze regeling vervangt al sinds 2011 het oude stelsel van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Hier kunt u nog gebruik van maken tot 2014.

Lees meer »
Sunday 19 February

Meer vrijheid zzp er

Eén van de pijlers van het huidige kabinet is ondernemerschap. Ze wil het door verschillende maat regelen, zoals de zelfstandigenaftrek, aantrekkelijk maken om te (gaan) ondernemen.

Lees meer »
Wednesday 8 February

Kinderopvangtoeslag moet je tijdig aanvragen

De overheid gaat de fraude met toeslagen harder aanpakken. Je kunt vanaf 2012 dan ook bijna geen terugwerkende kracht meer krijgen voor de kinderopvangtoeslag.

Lees meer »
Wednesday 8 February

Bezwaar tegen BTW correctie eenvoudiger

Als gevolg van een rechtelijke uitspraak zijn per 1 juli 2011 de regels voor het bepalen van de BTW-correctie behoorlijk op de schop gegaan.

Lees meer »
Saturday 4 February

Belastingaangifte doen gaat vanzelf

Elk jaar heeft u tot 1 april de tijd om uw belastingaangifte inkomstenbelasting te doen. Vanaf dit jaar bent u als ondernemer (voor privépersonen geldt dit nog niet) verplicht dit digitaal te doen.

Lees meer »
Tuesday 10 January

Zelfstandigenaftrek

Als u voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking wilt komen hoeft u straks als ondernemer niet meer te voldoen aan het uren criterium.

Lees meer »
Tuesday 20 December

Jeugdlonen 2012

Per januari 2012 moet u, als ondernemer, een hoger wettelijk minimumloon gaan betalen. Het wettelijk minimumloon zal namelijk per 1 januari 2012 met 0,79% stijgen naar € 1.446,60 per maand bij een fulltime werkweek. Betaalt uw onderneming een werknemer minder dan het wettelijk minimumloon, dan loopt u het risico om een boete te ontvangen.

Lees meer »
Tuesday 13 December

Zorgpremie

Zorgpremie daalt, maar niet uw kosten Per 2012 betaalt u mogelijk meer inkomensafhankelijk zorgpremie voor uw werknemers die meer dan € 36.000 per jaar verdienen. Maar ligt hun loon daaronder, dan gaat u minder werkgeverspremie betalen. De inkomensafhankelijk bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) zal namelijk dalen van 7,75% naar 7,1%.

Lees meer »
Monday 28 November

Kerstgeschenk

De feestelijke decembermaand staat weer voor de deur. In deze maand kunt u genieten van de gezelligheid van het sinterklaas en kerstfeest. Traditioneel is het ook de periode waarin de werkgever zijn werknemers kan bedanken voor een heel jaar hard werken door het geven van een mooi kerstpakket. Uw bedrijf moet daarbij wel rekening houden met de fiscale gevolgen van het geven van deze geschenken.

Lees meer »
Wednesday 12 October

Belastingdienst verrekent-voorlopige teruggaaf met schulden

In de maand oktober is de belastingdienst begonnen met het verrekenen van schulden met de maandelijkse voorlopige teruggaaf.

Lees meer »
Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »