slider

Nieuws

Monday 25 July

Moet u onterecht toeslag terugbetalen omdat er een verkeerd vermogen is gebruikt?

Hebt u een terugvorderingsbeschikking gekregen waarin staat dat u over 2021 huurtoeslag of zorgtoeslag moet terugbetalen omdat uw vermogen te hoog is? In sommige gevallen klopt dat niet omdat er door een technische fout een verkeerd vermogen is gebruikt. De belastingdienst vindt dat erg vervelend en biedt daarvoor excuses aan.

Uit uw aangifte inkomstenbelasting over 2021 is het vermogen gebruikt. Wat hierbij verkeerd is gegaan en wat u moet doen, hangt af van uw situatie.

Hebt u zelf aangifte gedaan? Er is dan iets misgegaan met het doorgeven van uw vermogen aan toeslagen. U hoeft niets te doen. De fout wordt zo snel mogelijk voor u herstelt.

Heeft een intermediair aangifte voor u gedaan? Dan kan er ook iets misgegaan zijn met het aanleveren van de aangiftegegevens. Vraag in dat geval uw intermediair om uw aangifte te controleren. Misschien moet hij uw aangifte aanpassen.

Bron: Belastingdienst

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 25 July Moet u onterecht toeslag terugbetalen omdat er een verkeerd vermogen is gebruikt?

Hebt u een terugvorderingsbeschikking gekregen waarin staat dat u over 2021 huurtoeslag of zorgtoeslag moet terugbetalen omdat uw vermogen te hoog is? In sommige gevallen klopt dat niet omdat er door een technische fout een verkeerd vermogen is gebruikt.

Lees meer »
Sunday 17 July Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord niet meer mogelijk

Vanaf 5 januari 2023 kunt u bij Mijn Overheid alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig heeft bij het inloggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd.

Lees meer »
Friday 8 July Vertraging voor opleggen aanslag Inkomstenbelasting 2021

Wanneer u voor 1 april aangifte voor de inkomstenbelasting 2021 heeft gedaan, dan zou u voor 1 juli 2021 een aanslag moeten krijgen. Echter door technische oorzaken kon uw aangifte niet tijdig worden verwerkt in de geautomatiseerde systemen van de belastingdienst.

Lees meer »