slider

Nieuws

Sunday 26 February

BTW suppletieformulier

BTW, suppletieformulier verplicht per 1 april 2012

Wanneer u over een bepaald tijdvak te veel of te weinig heeft BTW betaald, dan kunt u dit corrigeren door middel van een BTW-suppletie. Vanaf 1 januari 2012 is het verplicht om suppletieaangifte te doen als u over de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW heeft aangegeven. U moet echter deze aangifte vanaf 1 april 2012 verplicht doen met het suppletieformulier.

U bent verplicht om suppletieaangifte te doen zolang de naheffingstermijn loopt, dus gedurende vijf jaar na het jaar waarover u suppletie moet doen. De Belastingdienst kan een vergrijpboete opleggen, indien u dit achterwege laat. Vanaf 1 april 2012 moet u de suppletieaangifte met een verplicht gesteld formulier aangeven. Er zijn een tweetal formulieren beschikbaar. De suppletieaangifte omzetbelasting tot en met 2009 (pdf) en de suppletieaangifte vanaf 2010 (pdf). U kunt natuurlijk ook digitaal een verzoek sturen naar de Belastingdienst via het beveiligde gedeelte. De kleine BTW-correcties hoeft u niet te corrigeren met het suppletieformulier, maar kunt u verwerken in uw eerstvolgende aangifte BTW Dit is mogelijk tot een bedrag van € 1.000 dat u nog moet betalen of terugontvangt. Let er wel op dat u de correcties in de juiste rubriek van de aangifte verwerkt. Bij correctie in de reguliere aangifte ontvangt u geen naheffingsaanslag of afzonderlijke teruggaafbeschikking voor de correctie.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »