slider

Nieuws

Tuesday 28 February

Pijn in rug nek en schouders

Pijn in rug, nek en schouders goed aanpakken

Werknemers die veel stilzitten voor hun werk, lopen sneller kans op lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de armen, schouders, rug, nek en polsen. Deze zogenoemde RSI-klachten (Repetitive Strain Injury) zijn een bekend fenomeen en komt onder andere door een verkeerde zithouding, te weinig beweging en stress. Deze lichamelijke klachten beïnvloeden zowel het werk als het privéleven van de werknemer. Door het tekort aan afwisselende beweging worden de spieren stijf en ontstaat er vermoeidheid. Door de lichamelijke klachten slaapt de werknemer slecht, waardoor de pijn toeneemt. Hierdoor slaapt hij nog slechter en zo belandt hij in een neerwaartse spiraal.

Natuurlijk zijn veel werknemers bekend met het advies om meer te bewegen, het doen van oefeningen en te zorgen voor een goede afstelling van bureau en stoel. Het daadwerkelijk uitvoeren, is echter vaak een stap te ver. Aangezien zieke werknemers uw bedrijf een hoop geld kosten, wordt het dus tijd om hier iets aan te doen. Door werknemers regelmatig te wijzen op het belang van beweging, bijvoorbeeld door een wandeling tijdens de lunch te stimuleren, stuurt u ze al in de goede richting. Verder is het regelmatig nemen van een pauze goed voor zowel het ontspannen van de spieren als voor het verminderen van stress.

Naast deze adviezen is het belangrijk een goede werksituatie en -omgeving te creëren. Hierbij kunt u denken aan het juiste meubilair, maar ook aan voldoende licht en frisse lucht. Probeer tocht en veel lawaai te vermijden. Houd de werknemers ten slotte goed in de gaten: als u RSI-klachten in een vroeg stadium opmerkt, kunt u deze tijdig aanpakken en mogelijk verslechtering voorkomen.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »