slider

Nieuws

Monday 6 January

Wijzigingen zorgverzekering en zorgtoeslag 2014

Voor dit jaar zijn weer een aantal wijzigingen in de zorgverzekering en in de zorgtoeslag regelingen doorgevoerd.
Zorgverzekering, het verplicht eigen risico van uw zorgverzekering is 360 euro. Dit eigen risico geldt voor alle verzekerden vanaf 18 jaar. Verzekerden onder de 18 jaar betalen geen eigen risico (en ook geen premie). Lagere inkomens worden, afhankelijk van hun inkomen, via de zorgtoeslag gecompenseerd. Het verplicht eigen risico in de basis verzekering geldt niet voor: huisarts; verloskundige hulp en kraamzorg.
Zorgtoeslag,  uw zorgtoeslag wordt lager, omdat de overheid minder gaat bijdragen aan de kosten voor uw zorgverzekering. De verlaging van de premie voor de zorgverzekering is hier onder andere de oorzaak van. De maximale inkomensgrens voor zorgtoeslag is verlaagd. Bent u alleen en heeft  u een inkomen hoger dan 28.482 euro dan krijgt u geen zorgtoeslag. Met een partner mag het gezamenlijk inkomen niet hoger zijn dan 37.145 euro. Heeft u eigen vermogen van heffingsvrij vermogen ( hierover hoeft u geen inkomstenbelasting te betalen ) plus 81.361 euro dan krijgt u ook geen zorgtoeslag.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »