slider

Nieuws

Sunday 2 February

Opschorten-van-de-eis-voor-een-bankrekening

Voor de uitbetaling van de toeslagen mag u nog maar één rekeningnummer doorgeven. De rekening moet daarbij op naam staan van degene die recht heeft op die toeslag. Klopt dit niet, dan zet de Belastingdienst de uitbetaling van uw toeslag stop. De ombudsman heeft echter veel klachten hierover gekregen en daarom vraagt hij de staatssecretaris van Financiën de maatregel op te schorten.
Deze maatregel geldt sinds 1 december. De Belastingdienst zal om extra bewijs vragen als het rekeningnummer niet op naam staat van de toeslag ontvanger. In de praktijk blijkt de invoering van deze maatregel echter behoorlijk rommelig. Toeslagen worden stopgezet zonder dat mensen een bericht hebben gekregen, het lukt niet altijd om de juiste informatie aan de Belastingdienst door te geven en de Belastingdienst verwerkt de gegevens niet altijd op de juiste manier.

Financiële problemen door stopzetten toeslagen
Het gevolg is dat mensen in de financiële problemen komen doordat de toeslagen niet worden uitbetaald. De Nationale ombudsman heeft de staatssecretaris daarom verzocht de niet-betaalde toeslagen alsnog uit te betalen. Door de maatregel tijdelijk op te schorten, krijgen de mensen meer tijd om de goede gegevens door te geven en kan de Belastingdienst alle gegevens op een juiste manier verwerken. Het is nu de vraag of de staatssecretaris aan deze oproep van de Nationale ombudsman gehoor gaat geven.
 

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »