slider

Nieuws

Sunday 2 March

Hollen met de belastingdienst

Laat u uw aangifte door een fiscaal dienstverlener doen, dan kan deze te maken krijgen met het nieuwe heffen op locatie wat ook wel ‘hollen’ wordt genoemd. De Belastingdienst hanteert sinds kort namelijk deze nieuwe werkwijze om aangiftes af te handelen.
Dit heffen op locatie houdt in dat de inspecteur bij de fiscaal dienstverlener langs gaat om vragen door te nemen die gerezen zijn doordat er aangiftes van zijn cliënten niet door het geautomatiseerde systeem van de Belastingdienst zijn gekomen.  De dienstverlener krijgt ter voorbereiding van het gesprek een computerlijst toegestuurd met de uitgeworpen cliënten en eventuele vragen.

Meteen de aangifte afhandelen
Tijdens het gesprek komen de  (eventuele) onduidelijkheden en vragen bij deze aangiftes aan bod en handelt de inspecteur, als hij duidelijkheid heeft verkregen, de aangifte met de eventueel gemaakte afspraken, wanneer mogelijk, meteen af.  Het is de bedoeling dat door deze werkwijze aangiftes efficiënter worden afgehandeld en u dus sneller een definitieve aanslag ontvangt.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »