slider

Nieuws

Monday 10 March

Bedrijfs geld naar prive overboeken

Niet nodig voor het bedrijf.
Het komt gelukkig ook voor: bedrijven die veel liquide middelen bij de bank hebben staan. Zoveel liquide middelen dat het duidelijk is dat die niet meer nodig zijn voor de bedrijfsvoering.

Overschot.
Is dat bij uw bedrijf ook het geval en wilt u dat geld overboeken naar privé? Dan is het fiscaal het handigst om dat aan het begin van een kalenderjaar te doen. Waarom? Omdat het rendement van privé geld onbelast is.

Overboeken naar privérekening.
De rente van een zakelijke bankrekening wordt bij de belaste winst geteld. Over privé geld wordt belasting berekend in box 3. Als uw vermogen boven de vrijgestelde drempel (ca. € 20.000,- per persoon) uitkomt betaalt u 1,2% belasting over de waarde per 1 januari.

Geld overboeken van zaak naar privé kunt u fiscaal gezien het best doen aan het begin van een kalenderjaar. Wacht niet tot het eind van het jaar.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »