slider

Nieuws

Monday 23 June

Ondernemer en btw aangifte bij zonnepanelen

Als u in het bezit bent van zonnepanelen en u levert de opgewekte energie tegen een vergoeding aan uw energieleverancier dan bent u waarschijnlijk ondernemer voor de BTW. Het is aan de fiscus om dat te beoordelen. Wanneer u een BTW nummer krijgt, dan kunt u de BTW op de aanschafkosten van de zonnepanelen terug vorderen. Hierbij moet u wel voldoen aan een aantal administratieve verplichtingen die voor de BTW wetgeving gelden, o.a. het voeren van een administratie, het versturen van facturen voor de levering van energie en een BTW aangifte doen.
Doet u dit laatste niet of niet op tijd, dan ontvangt u een naheffingsaanslag. Tegen deze aanslag moet u dan bezwaar maken.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »