slider

Nieuws

Monday 30 June

Voor een startende onderneming zijn de aanloopkosten ook aftrekbaar

Wanneer u de afgelopen jaren gestart bent met uw bedrijf, is het goed om nog eens te beoordelen of u in de jaren, voordat u zich in ging schrijven bij de Kamer van Koophandel, aanloopkosten heeft gehad.

Wat kunt u fiscaal nog met deze aanloopkosten is dan de vraag.


Aanloopkosten zijn, die kosten die zijn gemaakt zijn om uw onderneming te beginnen, bijvoorbeeld kosten voor: marktonderzoek, adviezen, vakliteratuur of de inrichting van uw bedrijfspand. Deze bedrijfskosten zijn alsnog aftrekbaar.


In de aangifte over het eerste jaar waarin u uw onderneming bent begonnen, mag u ook de kosten aftrekken die u gemaakt heeft in de vijf voorgaande jaren. Ben u in 2014 uw bedrijf gestart, dan mag u uw aanloopkosten vanaf 1 januari 2009 aftrekken.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »