slider

Nieuws

Monday 4 August

Startende ondernemer en zijn aanloopkosten

Wanneer u een bedrijf bent gestart, dan is het verstandig nog eens naar uw aanloopkosten te kijken. Aanloopkosten zijn kosten die zijn gemaakt om uw bedrijf te starten, bijvoorbeeld kosten voor marktonderzoek, adviezen, vakliteratuur, opleidingen en inrichting van pand of kantoor. Deze aanloopkosten heeft u waarschijnlijk al gemaakt voordat u zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. Deze aanloopkosten, van de vijf voorgaande jaren, zijn in uw aangifte over het eerste kalenderjaar dat u uw bedrijf echt bent gestart nog aftrekbaar. De btw op deze kosten, zijn niet zonder meer terug te vorderen, maar dienen eerst schriftelijk, met kopieën van de facturen, aan de belastingdienst te worden voorgelegd. Op hun verzoek moet u de relatie tussen de kosten en uw bedrijf natuurlijk kunnen onderbouwen.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »