slider

Nieuws

Monday 30 November

Fout herstellen in aangifte Inkomstenbelasting kan

Hebt u een aftrekpost vergeten in uw aangifte Inkomstenbelasting en daardoor een foute aangifte ingediend? En nu is de definitieve aanslag al opgelegd en de daarvoor geldende bezwaartermijn is verlopen.

Het klinkt als “einde verhaal”. En toch hoeft dat niet zo te zijn. De fiscus kent de mogelijkheid van een ambtshalve vermindering en zal dit bij een goed onderbouwd verzoek kunnen toepassen. De teveel betaalde belasting zal dan alsnog worden terug gestort. U dient er wel rekening mee te houden dat het termijn dat hiervoor geldt vijf jaar na het einde van het aanslagjaar bedraagt.

Jan Willem Bos, boekhouder Bos Bierum, www.boekhouderbos.nl

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »