slider

Nieuws

Monday 18 January

kinderalimentatie wel of niet aftrekbaar?

Wist u dat?

Is kinderalimentatie dan toch aftrekbaar?

Met ingang van 2015 is de kinderalimentatie niet meer aftrekbaar. Wel is het mogelijk de alimentatieverplichting op te nemen in box 3.
Hoe werkt dat dan?

Wanneer kinderalimentatie moet worden betaald na een echtscheiding kon de betaler tot de belastingaangifte over 2014 hiervoor een belastingaftrek krijgen, als kosten voor levensonderhoud.

In de belastingaangiftes over 2015 en 2016 mag de contante waarde (= alimentatiebedrag x rente x looptijd) worden opgenomen als schuld in box 3. Wanneer de hiervoor geldende vrijstellingen en rekenpercentages worden aangehouden is het voordeel niet overdadig groot tegenover 2014.

Vanaf de belastingaangifte over 2017 is dit door een wetswijziging niet meer mogelijk.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »