slider

Nieuws

Monday 29 February

VAR-dossier: Is een overeenkomst beslist nodig?

Er is nu duidelijkheid. De VAR verdwijnt per 1`mei 2016. Als u dat wilt kunt u vanaf die datum gebruik maken van overeenkomsten.

U krijgt een jaar lang de gelegenheid om uw werkwijze, uw afspraken en uw overeenkomsten aan te passen om alles per 1 mei 2017 goed te hebben georganiseerd.

Een overeenkomst geeft enkel zekerheid voor geen aanslagen loonheffing en premies, wanneer deze in tekst aansluit bij uw werkzaamheden en werkwijze. Past een voorbeeldovereenkomst van de belastingdienst niet bij uw omstandigheid, dan kunt u ook een eigen overeenkomst opstellen en deze door de belastingdienst laten goedkeuren.

Wanneer het helemaal duidelijk is dat partijen ondernemer zijn, en van daaruit werken, is een overeenkomst niet nodig. De kenmerken van een ondernemer zijn: is risicodrager, zoekt eigen opdrachtgevers, werkt met eigen materialen en gereedschappen en draagt naar buiten uit (reclame) dat hij/zij ondernemer is.

 

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »