slider

Nieuws

Monday 14 March

De zelfstandigenaftrek niet volledig benut?

Besteedt u als ondernemer meer dan 1225 uren per jaar aan uw onderneming, dan komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Dit levert een aftrekpost van 7280 euro op. Maar uw fiscale winst is lager! Wat nu?

De zelfstandigen aftrek mag niet leiden tot een verlies. Een uitzondering op deze regel zijn die ondernemers die in aanmerking komen voor een startersaftrek. Voor hen is het totale bedrag van de zelfstandigenaftrek direct aftrekbaar. Bij alle overige ondernemers is de niet gerealiseerde zelfstandigen aftrekbaar in de volgende negen jaren. In die jaren moet er voldoende winst zijn gemaakt en moet steeds worden voldaan aan het urencriterium van 1225 uren per jaar.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »