slider

Nieuws

Tuesday 29 March

Inzetten van vrijwilligers is niet vrijblijvend

Inzetten van vrijwilligers is niet vrijblijvend.

In onze samenleving werken veel mensen als vrijwilliger. Voor verenigingen en stichtingen ze zijn onmisbaar en niet meer weg te denken. Wanneer ze een vergoeding krijgen moeten er belastingregels in acht worden genomen.

Om een vergoeding onder de vrijwilligersregeling te laten vallen, mag een vrijwilliger (ouder dan 23 jaar) een onbelaste vergoeding krijgen van maximaal 1500 euro per jaar, mits er per maand niet meer dan 150 euro of per uur niet meer dan 4,50 euro wordt vergoed. Organisaties voor wie de vrijwilligersregeling geldt vallen niet onder de vennootschapsbelasting of zijn een sportorganisatie.

Ontvangt de vrijwilliger naast de vrijwilligersvergoeding ook nog een vergoeding voor de door hem gemaakte kosten (kilometervergoeding, lunchkosten, kantoorkosten) dan dienen de totale kosten door de vrijwilliger te worden opgenomen op zijn/ haar belastingaangifte. 

De organisaties doen er goed aan indien bovenstaande situatie zich voordoet een IB47 formulier aan de belastingdienst te sturen. Voor enkel een vergoeding bij de hiervoor genoemde vrijwilligersregeling is een IB47 formulier niet nodig. Een IB47 is te downloaden op de website van de belastingdienst en dient jaarlijks voor 1 februari te worden opgestuurd.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »