slider

Nieuws

Friday 29 April

Auto van de zaak of privé?

Regelmatig krijgen wij van zzp’ers de vraag voorgelegd, wanneer het plan er is om een andere auto te aan te schaffen, doen we die op de zaak of op privé?

Deze vraag is vaak lastig te beantwoorden, wanneer het gaat om uit te leggen wat het voordeligste is. Tal van oorzaken spelen hierbij een rol. U moet hierbij denken aan, de aanschafprijs en de leeftijd van de auto, aan het gebruik van en het aantal te rijden kilometers met de auto.

Over de administratieve en de fiscale zaken van de aanschaf van een auto, wanneer u deze op uw onderneming (zaak) zet vindt u o.a. op de site van de Kamer van Koophandel veel informatie. Gebruik daarvoor deze link: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/geldzaken-voor-starters/auto-van-de-zaak-of-prive/

Bron: Kamer van Koophandel


 

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Friday 1 July Rekening moet sneller betaald

Grote bedrijven moeten rekeningen van kleine en middelgrote bedrijven voortaan sneller betalen. Die wettelijke betalingstermijn gaat terug van 60 naar 30 dagen. Mkb-bedrijven klaagden dat grote bedrijven steeds later betaalden, waardoor de kleinere bedrijven soms in de problemen kwamen.

Lees meer »
Friday 17 June Ik heb aangifte gedaan - wanneer hoor ik iets?

Als u vóór 1 april aangifte hebt gedaan, krijgt u vóór 1 juli bericht

We kunnen niet vertellen wanneer exact u iets hoort. Het kan zo zijn dat uw partner eerder iets hoort dan u. Zelfs als u tegelijk aangifte hebt gedaan. Geen zorgen, dat zegt niets over uw aangifte.

Lees meer »
Friday 13 May Nieuwe regels voor online verkopen op komst

Heb je een webshop, run je een online verkoopplatform of verkoop je via social media? Per 28 mei 2022 heb je te maken met een informatieplicht en nieuwe regels voor onder andere je reviews, prijzen, aanbiedingen en ‘gratis’ digitale diensten. Lees welke 6 veranderingen deze nieuwe regels inhouden.

Lees meer »