slider

Nieuws

Wednesday 8 February

Kinderopvangtoeslag moet je tijdig aanvragen

De overheid gaat de fraude met toeslagen harder aanpakken. Je kunt vanaf 2012 dan ook bijna geen terugwerkende kracht meer krijgen voor de kinderopvangtoeslag. Het aanvragen van deze toeslag met terugwerkende kracht is alleen mogelijk voor de lopende maand en de voorafgaande maand. Let dus op dat je de kinderopvangtoeslag op tijd aanvraagt!
Heb je een kind en werk je daarnaast of volg je een opleiding, dan kun je mogelijk gebruikmaken van de kinderopvangtoeslag.

Onder voorwaarden krijg je dan een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang. Zo moet ook de (toeslag)partner werken en een opleiding volgen en daarnaast moet je gebruikmaken van geregistreerde kinderopvang. De hoogte van de toeslag is uiteindelijk afhankelijk van je inkomen, het aantal uren dat je werkt, het aantal uren van de opvang, het aantal kinderen en de hoogte van de uurprijs van de kinderopvang. .

Het kabinet wil echter komend jaar harder optreden tegen de fraude met de toeslagen. Eén van de maatregelen is dan ook om de terugwerkende kracht bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag te beperken. Om het hele jaar toeslag te krijgen moet je de toeslag dus voor het einde van februari 2012 aanvragen. Is er toch sprake van misbruik dan heeft de fiscus de mogelijkheid om ook harder op te treden en hogere boetes op te leggen.

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 22 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2020

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2020 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen.

Lees meer »
Friday 24 April Betaaldata toeslagen 2020

Overzichtelijk op een rij: de data waarop de belastingdienst de toeslagen betaald.

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kind gebonden budget

Lees meer »
Tuesday 11 February Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2019

Wij vinden het fijn wanneer wij over 2019 uw aangifte voor de Inkomstenbelasting mogen verzorgen. Om u een beetje op weg te helpen ontvangt u hierbij een checklist om u te laten zien wat wij graag van uw ontvangen. Hierbij gaat het uiteraard om die zaken die op u van toepassing zijn. 

Lees meer »