slider

Nieuws

Friday 17 June

Ik heb aangifte gedaan - wanneer hoor ik iets?

Als u vóór 1 april aangifte hebt gedaan, krijgt u vóór 1 juli bericht

We kunnen niet vertellen wanneer exact u iets hoort. Het kan zo zijn dat uw partner eerder iets hoort dan u. Zelfs als u tegelijk aangifte hebt gedaan. Geen zorgen, dat zegt niets over uw aangifte.

Doet u na 1 april aangifte?

Ook dan proberen wij u voor 1 juli bericht te sturen. Als u na 1 mei uw aangifte instuurt, krijgt u binnen 3 maanden bericht.

U krijgt op verschillende manieren bericht van ons

  • in Mijn Belastingdienst
  • in uw Berichten box op Mijn Overheid U krijgt een e-mail zodra er post is over uw aangifte. Nog geen account? Activeer ‘m meteen.
    Activeer uw account op Mijn Overheid.
  • per post De blauwe envelop valt pas een paar dagen later op de mat.

Soms niet binnen 3 maanden bericht

Dat is bijvoorbeeld het geval in de volgende situaties:

  • U woont in Nederland en werkt in België.
  • U hoeft in Nederland geen belasting te betalen over uw salaris.
  • Uw aangifte, bezwaar of beroep over een voorgaand belastingjaar is nog niet afgehandeld. De uitkomst is van belang voor een juiste afhandeling van uw nieuwe aangifte.

Uiterlijk binnen 3 jaar na afloop van een belastingjaar krijgt u van ons een definitieve aanslag. Maar meestal is dit eerder. De aanslag inkomstenbelasting over belastingjaar 2021 moet uiterlijk op 31 december 2024 definitief zijn opgelegd.

Hebt u uitstel gehad voor het doen van uw aangifte? Dan tellen we de periode dat u uitstel hebt gehad bij de termijn van 3 jaar waarbinnen wij u een definitieve aanslag moeten sturen.

Bron: Belastingdienst

Bekijk overige nieuwsberichten

Klik hier voor de checklist belastingaangifte
Nieuws
Monday 25 July Moet u onterecht toeslag terugbetalen omdat er een verkeerd vermogen is gebruikt?

Hebt u een terugvorderingsbeschikking gekregen waarin staat dat u over 2021 huurtoeslag of zorgtoeslag moet terugbetalen omdat uw vermogen te hoog is? In sommige gevallen klopt dat niet omdat er door een technische fout een verkeerd vermogen is gebruikt.

Lees meer »
Sunday 17 July Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord niet meer mogelijk

Vanaf 5 januari 2023 kunt u bij Mijn Overheid alleen nog inloggen met de DigiD app of sms-controle. Dit betekent dat u voortaan altijd uw telefoon nodig heeft bij het inloggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd.

Lees meer »
Friday 8 July Vertraging voor opleggen aanslag Inkomstenbelasting 2021

Wanneer u voor 1 april aangifte voor de inkomstenbelasting 2021 heeft gedaan, dan zou u voor 1 juli 2021 een aanslag moeten krijgen. Echter door technische oorzaken kon uw aangifte niet tijdig worden verwerkt in de geautomatiseerde systemen van de belastingdienst.

Lees meer »